Faktoring gyors igénylése?

2013. Sze. 27.
Faktoring gyors igénylése?
A faktoring az áruszállításból és szolgáltatás nyújtásából származó rövid lejáratú követelések folyamatos megvásárlása és kezelése. A faktoring cég szerződés keretében átveszi a követelések fizetőképességi kockázatát és megelőlegezi a követelést. A faktorálás alapvetően változtathatja meg vállalata/vállalkozása jövőjét.

Mivel folyamatosan biztosított ennek a szolgáltatásnak az igénybe vétele, bármikor, bármely vevőjével szemben alkalmazhatja, így nem kell bevétele kiesésétől tartania, bővítheti árukészletét, növelheti profitját. Vagyis ez szinte mindenképpen előnyös az Ön számára. A faktorálás több lépésből áll, ezeket láthatja itt:

A faktorálás folyamata

  • A szállító a megrendelését nem tudja finanszírozni, maximum részben. Olyan követelések is lehetnek, amelyet a vállalat nem tud behajtani.
  • Keres egy faktort (olyan cég, amely a követelések felvásárlásával foglalkozik), amely pozitív minősítés után megköti a szerződést. A faktor kedvezőtlen feltételek esetén kérhet biztosítékot.
  • Erről értesítik a vevőt (a követelés tulajdoni változásáról).
  • A vevőnek igazolnia kell, hogy a szállítás/behajtás pontosan megtörtént.
  • Csak ezután fizeti ki a faktor a szállítónak a számla ellenértékének 70-90 %-át.
  • Olyan is előfordulhat, hogy a vevő a határidő lejárta előtt kiegyenlíti a számlát. Az ilyenkor visszatartott pénz (10-30%) is elszámolásra kerül.

A faktorálás díja, a faktordíj

Természetesen, mint ahogy mindennek, ennek is van költsége, ezt a faktordíjba foglalják bele.
A faktordíj a kamatból, a kockázatvállalás díjából, valamint a keretfelállítási díj. Ez lehet egyszeri, vagy folyamatos, attól függően, hogy milyen ügyletről van szó. Mértéke a finanszírozandó számla nagyságától is függ.

A faktorálást elsősorban kétféle számlatípusra alkalmazhatja: a már lejárt követelésekre, valamint a még le nem járt követelésekre – klasszikus faktorálás.
Így folyamatosan biztonságban tarthatja meglévő pozicíóját, nem veszíti el egy-egy késedelmes fizető miatt. A biztos piaci hely pedig elengedhetetlenül fontos a folyamatos bevétel eléréséhez, valamint a terjeszkedés első lépése.

Ne legyen többé gondja, követelései behajtásával! Kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra, és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!