Faktoring Szövetség

2010. dec. 08.
Faktoring Szövetség

Faktoring szövetség – Amit tudni lehet róla

Behajtatlan követelése van? Nem tud fizetni a szállítónak? Szeretne árut vásárolni, bővíteni a készletét, de a megrendelő nem fizetett? Faktoráljon!

Hazánkban is létezik faktoring szövetség. A Magyar Faktoring Szövetséget 2003-ban alapították meg, népszerűsége azóta folyamatosan
nőtt a pénzügyi piacon, így idén elérte tagjainak száma a 32-t, amelyben bankok és pénzintézetek egyaránt szerepelnek.

Tevékenységük célja, hogy minél jobban megismertessék a vállalatokkal/vállalkozókkal a faktorálást, mint finanaszírozási lehetőséget. E mellett oktatással is foglalkoznak, a faktorcégek dolgozóit folyamatos képzésekkel, előadásokkal “látják el”, amelyek által mindig naprakészek az újdonságok irányában.
Legfőbb feladatukként mégis azt tekintik, hogy minden őket érintő kérdésben, vagyis mind a pénzügyi, a gazdasági, valamint a társadalmiban állást foglaljanak és segíthessenek az őket érintő törvények módosításában.

A faktoring

A szakszerű meghatározás szerint, a faktoring folyamatos megállapodás a faktor és az árut vagy szolgáltatást nyitva szállító eladó között a következőkről:

  • A faktor megvásárolja a szállító/eladó számlakövetelését azonnali fizetés mellett.
  • Kezeli a vevőköveteléseket, és ezzel könyvvezetési feladatokat lát el.
  • Beszedi a számlaköveteléseket.

Azoknak ajánlott a faktorálás, akik belföldi vevőikkel halasztott fizetésű (nyitvaszállítás) szerződést kötnek. A faktorálás azonnali finanszírozást kínál a Szállítóknak, gyorsan bővülo forgalom esetén is forrást biztosít akár a fiatal vállalatok számára is, amelyeknél gyakran hiányoznak a bankhitelekhez szükséges biztosítékok.

Ismeretlen Önnek, újdonság a faktorálás, szeretne mindent megtudni róla? Kérdezze kollégáinkat! Töltse ki adatlapunkat, 12 órán belül választ kap kérdéseire! Ezen felül hitelszakértőnk segít Önnek, hogy a legjobb megoldást találja meg faktorálás esetén! Kattintson most az Ajánlatkérés gombra és dőljön hátra: biztos kezekben lesz!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!